Ştiri imobiliare

361 ştiri
Pagina:
  • Apartament cu 3 camere intr-o zona deosebita - Arcu

    23 septembrie 2014
    Agentia imobiliara Central Casa, experti pe zona centrala a Iasului atat in materia vanzarilor cat si a inchirierilor, va aduce informatii in ceea ce priveste o oferta pe care nu o puteti refuza, una exclusiva a agentiei noastre, imobil situat in imediata apropiere de zona centrala a Garii. Zona Garii are ca reper principal de interes general Gara principală a municipiului Iași, fiind în același timp una din cele mai tranzitate din România după numărul de călători. Gara Iași a fost inclusă în Lista monumentelor istorice din județul Iași, elaborată în anul 2004. Aceasta zona se invecineaza cu numeroase strazi… Citeşte mai mult »
  • Copou – zona ideala pentru familisti

    22 septembrie 2014
    Copou este un cartier in Iaşi, aflat pe dealul cu acelaşi nume. Din punct de vedere istoric, zona s-a dezvoltat in sus de uliţa Podul Hagioaiei, începand din secolul al XVIII-lea, cuprinzând trei parţi: Muntenimea de Jos, Muntenimea de Mijloc si Muntenimea de Sus. Astăzi are ca ax principal bulevardul Carol I (denumit neoficial de localnici si Bulevardul Copou). Cartierul este o parte istorică importantă a oraşului, cu case vechi si spaţii verzi, reprezentând una dintre cele mai cautate zone rezidenţiale din Iaşi. Datorită situării aici a mai multor universităţi şi campusuri, zona este cunoscută ca fiind frecventată de mulţi… Citeşte mai mult »
  • Raportul de evaluare al apartamentului

    19 septembrie 2014
    Exista o multitudine de situatii in care evaluarea imobilelor este obligatorie sau necesara. De accea Agentia Central Casa din Iasi va subliniaza faptul ca este important de stiut ce presupune si in ce consta evaluarea imobiliara. Evaluarea imobilelor implica estimarea unui anumit tip de valoare, de obicei a valorii de piata a cladirilor, constructiilor sau terenurilor apartinand persoanelor fizice sau juridice. Evaluarea imobilelor este de regula solicitata atat de persoane fizice cat si de persoane juridice pentru a indeplini anumite cerinte (ex. Pentru fuziune sau asigurare). Evaluatorul aplica una sau mai multe metode, respectand standardele internationale pentru a estima valoarea… Citeşte mai mult »
  • Ce reprezinta cadastrul si intabularea?

    17 septembrie 2014
    Agentia Central Casa doreste sa va puna in tema cu toate informatiile necesare pe care trebuie sa le cunoasteti, pentru ca in momentul in care veti ajunge la notar fie ca posibil cumparator sau vanzator sa aveti idee despre ce se intampla acolo. Cadastrul realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea imobilelor (apartamente, terenuri, case) in documentele cadastrale si reprezentarea acestora pe harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele. Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui… Citeşte mai mult »
  • Suprafata construita si suprafata utila

    15 septembrie 2014
    De multe ori am intalnit dificultati in a intelege exact diferenta intre cele doua feluri de suprafete (construita si utila). Ne-am gandit, noi cei din echipa Central Casa, ca sa nu mai aveti nelamuriri pe viitor sa clarificam aceste doua notiuni. Atat la vanzarea cat si la inchirierea unui imobil apare inevitabil referirea la suprafete. Se vorbeste de cele mai multe ori despre suprafata utila si despre suprafata construita. Confuzia dintre cele doua suprafete este intretinuta in mod intentionat. Cumparatorul da pretul metrului patrat contrauit, in timp de cumparatorul vrea sa plateasca numai suprafata utila. Suprafata construita este suma suprafetelor… Citeşte mai mult »
  • Duplicatul in cazul contractului de vanzare-cumparare

    11 septembrie 2014
    Noile reglementari legislative au adus modificari importante pentru notari in privinta contractului de vanzare-cumpare, si anume faptul ca dupa incheierea unui asemenea contract nu se mai preda un original noului proprietar ci un duplicat. Duplicatul îl constituie actul ce s-a autentificat, redat sub menţiunea „Duplicat” care va avea forma actului original, dar nu va conţine semnăturile părţilor şi ale celorlalte persoane participante şi nici semnătura notarului pe încheierea de autentificare; numele tuturor celor arătaţi mai sus se va reda prin tehnoredactare; după încheierea de autentificare, actul se va completa prin formula de duplicat, redată prin tehnoredactare şi semnată de notarul… Citeşte mai mult »
  • Ce acte ridica de la notar noul proprietar

    10 septembrie 2014
    Dupa ce ati achizitionat un nou imobil, speram cu ajutorul echipei Central Casa, experti pe zona centrala a Iasului, este bine de stiut ca noul proprietar mai are de urmat cativa pasi. Astfel, de la notar noul proprietar va trebui sa ridice: contractul de vanzare -cumparare( in duplicat-Duplicatul îl constituie actul ce s-a autentificat, redat sub menţiunea „Duplicat” care va avea forma actului original, dar nu va conţine semnăturile părţilor şi ale celorlalte persoane participante şi nici semnătura notarului pe încheierea de autentificare; numele tuturor celor arătaţi mai sus se va reda prin tehnoredactare; după încheierea de autentificare, actul se… Citeşte mai mult »
  • Lista notarilor publici individuali din Iasi

    08 septembrie 2014
    Zilele trecute Agentia noastra, Central Casa din Iasi, experti pe zona centrala din aceasta zona, v-a prezentat lista notarilor publici asociati din Municipiul Iasi, astazi va aducem la cunostinta lista notarilor publici individuali pentru a avea de unde alege in cazul in care aveti nevoie de o persoana de acest gen pe viitor. Notari publici individuali: Badarau Stela Adresa: Str. Anastasie Panu nr. 20, bloc H1, parter Tel: 0232-214.875, 0232-214.876, 0722-341.166 mailstela_badarau@yahoo.com Beldeanu Ioana Angela Adresa: Str. Nicolina nr. 11, bloc A5, sc. B, parter Tel: 0232-217.218, 0744-694.322 mail notar_beldeanu@rdslink.ro,notar_beldeanu@clicknet.ro Blaj Avram Liliana Vasilica Adresa: Str. Stefan cel Mare si… Citeşte mai mult »
  • Lista notarilor publici asociati din Iasi

    05 septembrie 2014
    Agentia Central Casa va pune la dispozitie mai jos lista cu notarii publici din municipiul Iasi: Notari publici asociati Badarau Daniela - Balan Mariana Otilia Adresa: Bd. Stefan cel Mare si Sfant nr. 3 Tel: 0232-215.954, 0232-214.288, 0724-287.888 mailnotariat_daniela_badarau@yahoo.com,notariat_mariana_balan@yahoo.com Dospinescu Veta - Mare Irina - Stoica Cristina Cremona Adresa: Bd. Alexandru ce Bun nr.54, bl G3-4 parter Tel: 0232-252.970, 0232-253.438, 0722-332.336, 0722-541.173, 0723-688.272mail irina.mare@birounotarial.biz Frost Silvia - Balan Simona Stefania Adresa: Str.Strapungere Silvestru nr. 7 bl.I5, sc D, parter Tel: 0232-213.768, 0744-484.349 mail bnpsilviafrost@yahoo.com,simonaciolpan@yahoo.com Lungu Gabriela - Vlad Cerasela (BNP Asociati Lungu Gabriela si Vlad Cerasela) Adresa: Str. Garii nr. 5,… Citeşte mai mult »
  • Cum ne alegem apartamentul in functie de orientare

    04 septembrie 2014
    De atatea ori ne-am dorit sa imbunatatim modul in care locuim. Suntem nemultumiti de lipsa de spatiu, de luminozitatea redusa sau prea puternica a apartamentului, de curentii de aer rebeli din camere, de distributia functionala a incaperilor. Solutii se gasesc, dar acestea implica investitii intotdeauna mari. De aceea, atunci cand initiati achizitionarea unui apartament echipa Central Casa va recomanda sa luati la Dvs. o busola. Acest obiect in aparenta lipsit de importanta va va scuti de cheltuieli suplimentare de-a lungul exploatarii casei sau apartamentului pe care vreti sa-l achizitionati. Orientarea cardinala corecta a unei locuinte, in functie de zona geografica,… Citeşte mai mult »
361 ştiri
Pagina: